Järvenpään Vanhempainverkosto


Verkosto

Toiminta

Ajankohtaista

Tapahtumakalenteri

Nuorten Toimitus

Tiedotteet

Liikennekasvatus

   

Kuvia 3.9.2011

Pöytäkirjat

--------------------------

Muut toimijat

Linkit

------------------------------

Välittämisen viikko

UUDET SIVUT


Liikenneturvallisuus

Opetushallitus järjestää liikenneturvallisuusviikon viikolla 37, eli 10.–16.9.2012 yhteistyössä liikennekasvatuksen yhteistyöverkoston kanssa. Mukaan kutsutaan kaikki kouluasteet esiopetuksesta lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Viikon aikana kouluissa eri puolilla maata kiinnitetään erityistä huomiota niin koululaisten liikennetaitoihin kuin koulukuljetusten turvallisuuteen. Viikon avajaistilaisuus pidetään Turun Paattisten koululla. Viikon aikana valvotaan tehostetusti koulukyytejä ja järjestetään alakoululaisille Fillarimestari-kilpailuja.

Vinkkejä liikenneturvallisuusviikolle


Turvallisesti mopolla 28.3.2012

Yläkoululaisten vanhemmille pidetyssä illassa perehdyttiin turvallisuuteen liikenteessä. EHYT ry:n kouluttaja kertoi nuorille pidetyistä koulutuspäivistä ja niiden ydinkohdista, poliisi mopoturvallisuudesta ja kuultiin järvenpääläisten nuorten omia kokemuksia ja vinkkejä vanhemmille. Koulutuksen oppilaille mahdollisti LC Järvenpää.

Illan aikana arvottiin osallistujien kesken Ykkös-mp -liikkeen 150 euron lahjakortti. Onnetar suosi tällä kertaa Teemu Kaurasta Koivusaaren koulusta. Onnittelut Teemulle ja kiitokset Ykkös-mp:lle.

Kirje mopoilijan vanhemmille

Päihteet nuorten turvallisuus- ja terveyshaittana, vastuu kansalaisena ja tienkäyttäjänä sekä turvavälineet ovat koulutuspäivän aikana läpi käytäviä aiheita. Keski-Uusimaan toimittajalle Koivusaaren koulua käyvät 8. luokkalaiset tytöt kertoivat ajokokeen sisällön kiinnostavan heitä erityisesti.


Yhteiskoulun oppilaat Joonas Paukkunen ja Henna Mäkiaho muistuttivat, että suurin osa nuorista käyttäytyy liikenteessä vastuullisesti. Mutta viritetyillä mopoilla ajavia pelleilijöitä on silti pieni joukko.

Nuoret toivovat vanhemmiltaan mm. seuraavia asioita:
* Ensimmäiset ajot kortin jälkeen yhdessä vanhempien kanssa
* Tarpeeksi hyvää mopoa: kulkee riittävää nopeutta, ei hyydy mäkiin eikä heti hajoa
* Kunnollista kypärää
* Mopon säännöllistä kuntotarkastusta
* Saarnaamisen tilalle muistutuksia muuttuneista keliolosuhteista, suojateiden liukkaudesta jne.

KATSO Video: Ei enää pänttäystä - tällaista on liikennekasvatus nykyään!

Kiitos yläkouluille ja LC Järvenpäälle lastemme liikenneturvallisuuteen panostamisesta. Erityiskiitos myös Ykkös-mp -liikkeelle mukana olosta.

Liikenneturva: Mopoilijoiden turvallisuustilanne 12.4.2012


Lähde mukaan kampanjoimaan turvallisemman liikenteen puolesta

Eläköön-liikenneturvallisuuskampanja on käynnistynyt. Kampanjan viesti on, että vastuullinen liikennekulttuuri on meidän yhteinen asiamme ja pienilläkin teoilla on merkitystä.

Perinteisen valistuksen lisäksi kampanjassa kannustetaan ihmisiä osallistumaan ja toimimaan. Koska pienikin teko voi olla merkittävä, kampanja kerää lupauksia: Mitä minä lupaan tehdä turvallisemman liikenteen hyväksi? Kampanjassa pyydetään myös kansalaisilta konkreettisia ideoita liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Mitä itse voisit luvata?

Minä olen henkilökohtaisesti luvannut jatkaa vastuullista henkilöautoilua sekä ajaa ecodriving-tyylillä. Pääjohtajana lupaan myös tehdä kaikkeni sen eteen, että Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi jatkaa sinnikkäästi liikennejärjestelmän kehittämistä entistä turvallisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi.

Haastan sinut mukaan. Käy tutustumassa kampanjaan Eläköön.fi -sivuilla ja pohdi, mitä sinä henkilökohtaisesti voisit tehdä turvallisemman liikenteen puolesta. Lupauksen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen elakoon@trafi.fi ja se julkaistaan Eläköön.fi -sivulla yhdessä muiden lupausten kanssa.

Miten yhteisösi voi olla kampanjassa mukana

Otathan koko työyhteisösi mukaan liikenneturvallisuuskampanjaan! Toivomuksenani olisi, että kampanja näkyisi organisaationne verkkosivuilla esim. bannerin muodossa. ja että oma työyhteisönne osallistuisi myös esimerkinomaisesti liikenneturvallisuuden edistäjäksi omilla lupauksillaan.
Kolmivuotisen kampanjan järjestävät Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto, sosiaali- ja terveysministeriö, Poliisi ja Liikenneturva. Lisäksi mukana on laaja verkosto liikennealan yhteisöjä

Turvallinen liikenne on minun, sinun ja meidän kaikkien toteutettavissa. Otetaan yhdessä askel kohti turvallisempaa liikennettä ja turvallisempaa Suomea.


Ystävällisin terveisin,

Kari Wihlman
pääjohtaja


Koulujen liikennekasvatus on suunnitelmallista ja ikätason mukaista. Kaikilla luokka-asteilla korostetaan turvallista liikkumista ja turvavälineiden käyttöä. Poliisin kanssa toteutetaan yhteistyösuunnitelmaa, jonka mukaisesti poliisit käyvät kouluilla opettamassa liikenne- ja laillisuuskasvatusta. (Järvenpään opetussuunnitelma)

Vuosittain vietettävään OPH:n koulujen liikenneturvallisuusviikkoon toimintaideoita jaetaan osoitteessa http://www.edu.fi/hankkeita/liikenneturvallisuus

Varhaiskasvatuksessa ja oppilaitoksissa tapahtuva liikennekasvatuson osa koko eliniän kattavaa liikennekasvatusjärjestelmää. Tällöin luodaan pohja liikenneajattelulle ja liikennekäyttäytymiselle.


Tulosta tämä sivu / Print this page

© Vanhempainverkosto
Palvelun tarjoaa Opintoverkko Oy:n www-sivupalvelu.
Tekninen toteutus Tuomo-Media, 2002-2003