Järvenpään Vanhempainverkosto -


VÄLITTÄMISEN VIIKKOA VIETETTIIN 8.-14.11.2010

Viikon aikana TOISESTA VÄLITTÄMISTÄ ja YHDESSÄ TEKEMISTÄ tuotiin esille toimijoiden omissa viikko-ohjelmissa ja erilaisissa tilaisuuksissa. Tapahtumia järjestettiin niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin vanhuksillekin.

Lämmin kiitos kaikille järjestelyihin ja suunnitteluun osallistuneille. Kiitos luennoitsijaksi saapunelle Tuomas Kurttilalle Vanhempainliitosta ja erityiskiitos viikon ponnisteluista taidemuseolle ja Järvenpään Teatterille!

Lisätietoja tästä


OPETTAJIEN JA VANHEMPIEN LIIKENNEILTAPÄIVÄ 9.9.2010

Iltapäivän aikana saatiin ideoita, joita voi soveltaa liikennekasvatuksen opettamisessa. Lisäksi keskusteltiin vanhempainyhdistysten mahdollisuuksista ja toimintatavoista tukea kouluissa annettavaa liikennekasvatusta. Lisäksi tutustuttiin koulun liikenneturvallisuussuunnitelman laadintaan.
Lisämateriaalia löytyy www.liikenneturva.fi

Järvenpään liikenneturvallistyöryhmän ja Liikenneturvan järjestämä tilaisuus ei tavoittanut kuin muutamia opettajia ja vanhempia.

Turvauutiset kouluille -Tilaa tästä-

Turvauutiset päiväkodeille

Liikenneturvan Viikon Vinkki


VÄLIPALALIPUKKEET SYKSYLLÄ MYYNTIIN

Järvenpäässä otetaan yläkouluissa käyttöön välipalalippukkeet 1.9.2010. Vanhemmilla on mahdollisuus ostaa lähtien 50 sentin välipalalippuja Seutulatalosta tai yläkoulujen ruokalasta. Koulukohtaisista käytännöistä ja aikatauluista tiedotetaan koulukohtaisesti.


KIUSAAMISTA KOKENEIDEN VANHEMPIEN VERTAISRYHMÄN TULOKSET JA SUOSITUKSET

Vanhempien vertaistukiryhmä -pilotti on päättynyt ja sen tuloksista voi lukea kohdasta 'Vertaistuki kiusattujen vanhemmille' (sivun vasen laita)


VUODEN OPET VALITTU
-Vuoden Ope -tunnustuksella lisää potkua kodin ja koulun yhteistyölle

Tänä vuonna Vuoden Ope tunnustukset saavat Kinnarin alakoulusta opettaja Kirsi Vainikka ja lukiosta rehtori Atso Taipale. Kirsi Vainikka pitää yhteyttä koteihin erinomaisesti, toimii ansiokkaasti vanhempainkerhon opettajajäsenenä ja innostaa vanhempia yhteistyöhön. Atso Taipale korostaa työssään avointa vuorovaikutusta, tekee vahvasti työtä, jotta yhteistyö sujuu kodin ja koulun välillä ja on ollut aktiivisesti mukana luomassa vanhempaintoimintaa.

Vanhemmat arvostavat opettajien aktiivisuutta yhteydenotoissa ja oppilaiden hyvinvoinnin huomioimisessa. Toimiva yhteistyö, vanhempien kannustaminen ja kasvatustyön tukeminen ovat asioita, joista erityisesti sateli opettajille kiitosta.

Vuoden Opet saivat muistoksi keraamisen omenan ja kunniakirjan.

Lue lisää täältä


VERKOSTO JANNELLA 8.5.

Vanhempainverkosto esittäytyi Järvenpää-päivässä yhdessä Liikenneturvan kanssa tärkeällä ja ajankohtaisella liikenneturvallisuusteemalla. Aiemmin keväällä yläkouluissa ollut liikennekasvatus ja mopo-teema jatkuu nyt pyöräilyturvallisuudella. Vankan faktan vastapainoksi testailtiin liikennetaitoja perinteisellä neppisradalla. Järvenpää-päivänä verkoston teltalla kävi runsaasti ihmisiä tutustumassa toimintaan ja perehtymässä pyöräilyturvallisuuteen. Myös Vuoden ope -tunnustuksen saajia ehdotettiin vilkkaasti. Erityiskiitos Liikenneturvalle ja Seija Vilanderille! Kiitos myös kaikille muille järjestelytehtävissä olleille ja verkoston teltalla käyneille.

LIIKENNEAIHEISEN KILPAILUN VOITTAJAT:
1. Palkinto (pyöräilykypärä) Dagny Sipiläinen
2. Palkinto (pyörän valosarja) Aini Storm
3. Palkinto (pyörän valosarja) Hannu Pulkkinen

Tutustu Liikenneturvan sivuihin tästä

Liikenneturvallisuus on myös Suomen Vanhempainliiton ja jäsenyhdistysten vuoden 2010 teemana. Verkosto kannustaa jäseniään tuomaan teemaa esille myös omassa toiminnassaan, esim. erilaisin teemapäivin, pyöräilyradoin jne.


OPETTAJIEN JA VANHEMPIEN YHTEINEN ILTAPÄIVÄ 28.4
LIIKENNETURVALISUUS TEEMALLA HOTELLI RIVOLISSA
ON PERUUTETTU OSALLISTUJIEN PUUTTEEN VUOKSI.VERTAISTUKEA KIUSAAMISTA KOHDANNEIDEN LASTEN VANHEMMILLE

Vertaistukiryhmään ovat kaikki lapsen kiusaamista kohdanneet tai sitä pohtivat vanhemmat tervetulleita. Kokoontumiset ovat kevään ajan aina tiistaisin Mankalan koulun nuorisotilassa klo 18. Ensimmäinen kokoontuminen on 30.3.2010.

Lue lisää sivulta 'Vertaistuki kiusattujen vanhemmille' (sivun vasen laita)


VANHEMPAINVERKOSTOLLA UUSI PUHEENJOHTAJA JA HALLITUS

Kuvassa hallituksen jäsenistä Marko Heino (vas.), Katja Repo, Anne Autere, Riitta Heinälä, Janne Kymäläinen, Pirkko Nurmi ja puheenjohtaja Tarja Satuli-Kukkonen.

Vuosikokouksessa 16.3.2010 valittiin verkoston uudeksi puheenjohtajaksi kasvatustieteiden kandidaatti, lastenhoitotoiminnan päällikkö Tarja Satuli-Kukkonen.

Hallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle Anne Autere (henkilöjäsen), Marko Heino (Mankalan vanhempainyhdistys), Riitta Heinälä (lukion vanhempainyhdistys) ja Katja Repo (Yhteiskoulun vanhempainyhdistys). Vanhoina hallituslaisina jatkavat Janne Kymäläinen (Kinnarin koulun vanhempainkerho), Pirkko Nurmi (henkilöjäsen), Niina Näsälä (Vihtakadun koulun vanhempainyhdistys) ja Tuija Töyräs (Harjulan koulun vanhempainyhdistys). Entisen Pajalan koulun vanhempainyhdistyksen edustajan Tuukka Järven tilalle valittiin Leena Lehtimäki Kartanon koulun vanhempainyhdistyksestä.


VALOKUVAUSTA NUORILLE

Vanhempainverkoston järjestämä valokuvauskurssi järvenpääläiseille nuorille käynnistyy torstaina 15.4 klo 17-19 Kartanon koululla. Kurssin aikana opit hallitsemaan valokuvauksen perusasiat ja välttämään tavallisimmat sudenkuopat. Samalla tulevat tutuiksi kamerasi ominaisuudet.
Osallistuminen on maksutonta, mutta mukaan tarvitset oman digitaalikameran

LAITA KALENTERIIN KURSSIPÄIVÄT:
to 15.4 klo 17-19
to 22.4 klo 17-19 **** --> MUUTOS ke 21.4 klo 17 -19
la 24.4. klo 12-17 kuvauspäivä
to 29.4 klo 17-19

Ilmoittautumiset ja lisätiedot Katja Repo p. 0407684754

Lisätietoja valokuvauskurssista


HYGIENIAPASSIT TARVITAAN VUODEN 2010 ALUSTA

Koulun keittiötilojen käyttö edellyttää keittiöön perehtymisen lisäksi voimassa olevaa hygieniapassia vanhempainyhdistyksen väeltä.Lisätietoja passista verkoston tiedotteissa ja mm. www.evira.fi. Järvenpäässä hygieniapassi testejä ja koulutuksia järjestävät mm. Keuda ja Työväenopisto.

1.2.2010 järjestämässämme hygieniaosaamisen kokeessa oli 11 vanhempainyhdistystoimijaa ja kaikki läpäisivät kokeen menestyksellisesti. Onnittelut uusille hygieniapassilaisille!
© Vanhempainverkosto
Palvelun tarjoaa Verkkopolku.com